Ayvalık'ta tanıtım atağı

Ayvalık

Ayvalık ilçesi TRT Belgesel Kanalı "Kaptanın Seyir Defteri" adlı programda yayınlanmak üzere tarihi ve turistik yerleri tanıtılacak.

Ayvalık ilçesi TRT Belgesel Kanalı "Kaptanın Seyir Defteri" adlı programda yayınlanmak üzere tarihi ve turistik yerleri tanıtılacak. Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Ayvalık`ı yaşanabilir bir turizm, kültür ve sanat kenti haline getireceğiz” dedi.

Ayvalık ilçesi TRT Belgesel Kanalı "Kaptanın Seyir Defteri" adlı programda bir saatlik bir süre ile yayınlanmak üzere ilçenin kültüründen, tarihi mekânları ile yerleşim alanlarına, mutfak lezzetlerinden doğal güzelliklerine kadar her konuda tarihi, kültürel ve turistik yerlerinin tanıtımı yapılacak.  

"Ayvalık ilçe nüfusunun kış aylarında 60 bin, yaz geldiğinde ise 500- 600 nüfusa ulaşıyor. Bu da ilçemizde ekonomik ve sosyal yönden önemli bir hareketlilik yaratıyor” diyen Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, “Ayvalık`ın yaz aylarında 10 katına çıkan nüfusunun ihtiyaçlarına cevap verecek ve misafirlerimizin sorunsuz tatil geçirmelerine olanak tanıyacak, doğal dokusunu bozmadan modern bir kent yaratmak için önemli projeler hazırladık. Bunları bir bir yaşama geçirerek Ayvalık`ı yaşanabilir bir turizm, kültür ve sanat kenti haline getireceğiz" dedi.

İlçede gezi tekneleriyle her gün 2 bin kişinin denize açılarak ‘Yat Turu’ yaptığını da kaydeden Başkan Gençer, TRT Belgesel Kanalında yayınlanacak olan "Kaptanın Seyir Defteri" adlı programın çekimlerinde Cunda Adası`ndaki Taksiyarhis Kilisesi, Ayvalık’ın tarihi Yel Değirmenleri, Şeytan Sofrası, dünyaca ünlü Sarımsaklı Plajları, Cennet Tepesi gibi yerlerin tanıtımının yapıldığını açıkladı.

Gençer, ‘Kaptanın Seyir Defteri’ için Ayvalık’ın değişik noktalarında iki gün boyunca çekim yapan ekibin adı uluslararası platformda da duyulan ve her hafta yüzlerce Yunan vatandaşının Midilli afasından alışveriş yaptığı Perşembe Pazarında da çeşitli röportajlar yaptıkları bilgisini verdi.

TRT Belgesel Kanalında yayınlanacak olan "Kaptanın Seyir Defteri" adlı programın yapımcı ve sunucusu Osman Akdağ, yönetmenliğini Taner Okan, kameramanlığını Adem Burak Akdağ, koordinatörlüğünü Yaşar Şenyüz ve set amirliğini ise Nurettin Yeniyol yapıyor.

ENVER DOLGUN-AYVALIK



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı